Entrevista a Juan Llamas Pérez

Aquest mes de Març tenim més novetats, incorporarem les entrevistes als coordinadors!

Avui coneixerem més a Juan Llamas Pérez. Natural de masquefa, compleix la seva 2ª temporada com a coordinador del F.C.Masquefa.

17-veterans-2014-2015– Explica’ns la teva vinculació amb món esportiu i del futbol? Vaig començar a jugant Futbol Sala amb l’edat de 7 anys, en un equip que portava el senyor Francisco Aguado, on molts nens del poble hem participat alguna vegada. Després de 2 anys vaig començar a jugar a futbol al FC Masquefa, amb els Infantils tot i que jo encara era Aleví de primer any i jugava amb companys 3 anys més grans que jo. Com que en aquella època no hi havia futbol base a Masquefa, vaig haver de continuar jugant a fora, passant per UE Sant Andreu, PB Martorell, CE Manresa, CE Mercantil i molts altres equips…

– Com és el dia a dia dels coordinadors del F.C.Masquefa? El dia a dia de la coordinació del F.C. Masquefa passa per la comunicació diària amb la junta directiva per tractar aspectes esportius, de material, canvis d’horaris… i amb els entrenadors, analitzem el treball dels entrenaments, per intentar traslladar-ho als partits, i estem sempre en disposició d’ajudar per la millora dels equips.

– Quins inconvenients et trobes en el dia a dia? Què podria millorar? Masquefa, tot i ser un poble petit, pot arribar a moure una gran massa social, també al futbol. Amb les nostres limitacions, la gent que participa activament, ho fa perquè li agrada, i no es fàcil gestionar tot un club. Nosaltres vam presentar un projecte esportiu a la junta directiva, i és molt mes fàcil treballar el dia a dia quant tens un pla a seguir. De moment, crec que ho estem aconseguint. Penso que el nostre objectiu es fer participar a la gent, i ens hem trobat que els pares i mares, cada cop ens ajuden més a formar una bona xarxa social.

– Què penses que aportes tu a la coordinació esportiva i al club? Crec que la meva principal aportació es l’experiència com a jugador al futbol base, on vaig poder gaudir de viure el futbol a les millors categories de nivell estatal. Però sobretot el meu sentiment per aquest club, amb un projecte esportiu es molt ambiciós. Poder gaudir d’un primer equip farcit de bons jugadors del poble, i que els nois del futbol base es puguin veure reflexats en ells, em gratifica.

– La teva principal virtut? Sóc un malalt del futbol.

– I un defecte? Sóc despistat, i no puc destinar al club tot el temps que m’agradaria

– Què t’aporta personalment ser coordinador del F.C. Masquefa? Poder veure que pares, mares i fills participin del projecte amb nosaltres em fa molt feliç. De vegades penso en el dia que vam començar a treballar per al club, i com poc a poc anem complint les espectatives.

– Quins són els 3 principals objectius de la direcció esportiva del club? En primer lloc que el nen es el centre de l’acció. Totes les desicions que es prenen són per al bon funcionament del grup, i sobretot per formar bones persones i cuidar moltíssim la imatge del club. Després, mirem de tenir un bon equip de treball per dur a terme el projecte, tots junts seguint la mateixa linia. Finalment, volem que els jugadors s’ho passin bé practicant esport, i al mateix temps entenguin la cultura d’equip.

– La direcció esportiva estableix un sistema de joc unificat per tots els equips? El nostre pensament de club és molt ambiciós, i som amants del bon tracte de la pilota. Tot i això, sabem que no és un treball de 2 anys arribar al punt de tenir un joc unificat, pero ja estem de camí per arribar-hi.

– Quin marge tenen els entrenadors per adaptar la tàctica en funció dels seus jugadors? En les reunions amb els entrenadors, pràcticament la totalitat de decisions són consensuades, i quelsevol aportació que ens fan és benvinguda. La única cosa innegociable és mantenir la bona imatge, i intentar sempre jugar la pilota desde darrera. Les decision tècniques i tàctiques les prenen ells.

– Valoració general de l’equip tècnic i dels equips d’aquesta temporada 2014-15? Des de que vam arribar, sempre hem dit que tenim molta sort de comptar amb un gran grup d’entrenadors, que entre ells mateixos es fan aportacions per a la millora dels seus equips.

Crec que una gran fita, va ser donar un gir complet al primer equip, que es trobava en una de les pitjors èpoques de la seva història. Vam confiar en un entrenador de la casa, amb experiència per liderar un projecte amb gent molt jove i amb il.lusió.

També va ser un gran pas tornar a formar un equip juvenil, que pogués fer aportacions al primer equip, cosa que a Masquefa feia molts anys que no passava.

Com a objectiu esportiu de la base, tenim la il·lusió de la millora esportiva del club, de pujar l’infantil A de categoria, i estem en un molt bon camí. El regal d’aquest any és el cadet, que està fent una temporada memorable, i també lluita per l’ascens de categoria.

Com he dit abans, tenim un equip d’entrenadors que considero molt eficients. I el més important: bones persones.

– Explica’ns més coses sobre tu i la teva experiència com a coordinador… Penso que és molt important haver trobat un delegat de pares per cada equip de futbol base, per així poder tenir una eina de comunicació a nivell social i d’acostament cap al club. Volem que tothom es senti part d’aquest club.

I fins aquí l’entrevista, si voleu podeu seguir-lo a les xarxes socials:

– Facebook: https://www.facebook.com/llamasajuanito

O escoltar l’entrevista que li van fer a Radio Masquefa:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *