Entrevista a Josep Figueras

Avui coneixerem més a Josep Figueras. Natural de Masquefa, compleix la seva 2ª temporada com a entrenador al F.C.Masquefa.

Josep Figueras Junyeny– La teva principal virtut? M’agrada jugar a l’atac, els partits no es poden guanyar si no s’ataca amb sentit.

– I un defecte? La poca experiència.

– Quina formació tens en el món esportiu i del futbol? Tinc el primer i segon nivell d’entrenador.

– Tens experiència com a entrenador? Només un any de pràctiques amb un juvenil, mig any com a 1r entrenador d’un aleví i aquest any com a 1r entrenador d’un aleví.

– Com et definiries com a entrenador, dins i fora de les banquetes? Com a entrenador sóc bastant esportiu, sóc bastant partidari d’un joc fluid, no m’agrada perdre temps. A l’hora d’afrontar un partit deixo què els nens juguin bastant sols, només tracto de corregir errors tàctics. Un ha de tractar de donar raons de perquè es fan les coses, si tu vols jugar a una cosa però no dones lògica al que expliques no t’entendran mai i no es portaran a cap les idees.
Tracto molt de millorar l’habilitat amb la cama menys bona (com més recursos, més opcions)

– Amb quin entrenador t’idenfiques? De moment amb cap.

– Quina seria la forma ideal de jugar del teu equip? Un joc molt ofensiu amb tota classe de variants ofensives, treballar molt la tàctica ofensiva i la tècnica; un ha de tenir tota classe de recursos per marcar gol, ja sigui després d’una triangulació, després d’una centrada, aprofitar les segones jugades, l’estratègia, amb la cama dolenta,…

A nivell de club, aquesta temporada Josep Figueras està dirigint al Aleví B. En relació amb l’equip…

– L’equip i els jugadors es poden adaptar al teu sistema de joc? I tant, els nens tenen més capacitat d’aprenentatge què els grans, i és ara quan s’ha d’inculcar la teòrica i la pràctica del futbol.

– Que creus que pots aportar tu a l’equip? la lluita i les ganes, com a jugador jo sóc així, i apart de l’estil de joc que vulgui practicar… si un no lluita ni sua la samarreta mai no podrà optar a gaire.

– Quin és l’objectiu principal que esperes d’aquesta temporada? Que aprenguin i facin ús del màxim què puguin.

– Què et sembla l’organigrama del club a nivell coordinatiu? Sempre hi ha coses a millorar, però estem en un gran club i no fa falta de res.

– Què t’aporta personalment ser entrenador del F.C. Masquefa? Realitzar una cosa que sempre he volgut fer.

– Quins inconvenients et trobes en el dia a dia? Què podria millorar? Distribució dels camps d’entrenament.

I fins aquí l’entrevista, si voleu podeu seguir-lo a les xarxes socials:

– Facebook: https://www.facebook.com/pepiyoo.guantanameera

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *